iPhone Arkasına Vurarak Ekran Görüntüsü Almak isimli yazıyı, iOS 14 ile yeni gelen faydalı bir özelliği tanıtmak amacıyla ekliyorum.
14 Eylül tarihinde yayınlalan iOS 14 sürümü ile çok fazla yenilik gelmiş bulunmaktadır. Bu sürümü, aşağıdaki cihazlar desteklemektedir.
iPhone 11, iPhone 11 Pro, iPhone 11 Pro Max
iPhone XS, iPhone XS Max, iPhone XR, iPhone X,
iPhone 8, iPhone 8 Plus,
iPhone 7, iPhone 7 Plus
iPhone SE (2016)
iPhone 6S ve iPhone 6S Plus
iPod touch (7. nesil)
Teknoloji sitelerinde, forumlarında bu yeni sürüm ile gelen özellikleri kolayca bulabilirsiniz. Ben ise en hoşuma giden, telefonun arkasına 2 ve 3 kez vurarak yapacağınız işlemler için bu yazıyı eklemek istedim.
iPhone cihazınızı elinize aldığınızda, ekran kısmının tam arkasına iki ya da üç kez vurmak suretiyle bir takım işlemler yapabilirsiniz. Ayarlar -> Erişebilirlik -> Dokunma -> Arkaya Dokun özelliğini açtıktan sonra gelecek olan çift dokunma ve üç kez dokunma ile aşağıdaki işlemleri yapabilirsiniz.
iPhone Arkasına Vurarak Ekran Görüntüsü Almak isimli yazımın faydalı olması temennisiyle.
14 Eylül tarihinde yayınlalan iOS 14 sürümü ile çok fazla yenilik gelmiş bulunmaktadır. Bu sürümü, aşağıdaki cihazlar desteklemektedir.
iOS 14 güncellemesini alabilecek cihazlar
iPhone SE (2020),iPhone 11, iPhone 11 Pro, iPhone 11 Pro Max
iPhone XS, iPhone XS Max, iPhone XR, iPhone X,
iPhone 8, iPhone 8 Plus,
iPhone 7, iPhone 7 Plus
iPhone SE (2016)
iPhone 6S ve iPhone 6S Plus
iPod touch (7. nesil)
Teknoloji sitelerinde, forumlarında bu yeni sürüm ile gelen özellikleri kolayca bulabilirsiniz. Ben ise en hoşuma giden, telefonun arkasına 2 ve 3 kez vurarak yapacağınız işlemler için bu yazıyı eklemek istedim.
iPhone cihazınızı elinize aldığınızda, ekran kısmının tam arkasına iki ya da üç kez vurmak suretiyle bir takım işlemler yapabilirsiniz. Ayarlar -> Erişebilirlik -> Dokunma -> Arkaya Dokun özelliğini açtıktan sonra gelecek olan çift dokunma ve üç kez dokunma ile aşağıdaki işlemleri yapabilirsiniz.
iPhone Arkasına Vurarak Ekran Görüntüsü Almak
- Ana Ekrana Dönme
- Bildirim Merkezi
- Denetim Merkezi
- Ekran Resmini Çekme
- Ekranı Kilitleme
- Salla
- Sesi Aç
- Sesi Kapat
- Sesi Kıs
- Siri
- spotlight
- Ulaşılabilirlik
- Uygulama Değiştirici
- …ve ekranda devam eden diğer adımlar.
iPhone Arkasına Vurarak Ekran Görüntüsü Almak isimli yazımın faydalı olması temennisiyle.